Všechny články

Nastavili jsme si obal té naší bubliny dost dobře. Cítím se v ní šťastně, navzdory tomu, co všechno se venku děje. Navzdory tomu, že soucítím s každou bolestí, kterou moji nejbližší cítí právě teď.

Jaro je zase tady a já mám opět chuť psát i pro sebe, ne jen pracovní články. Možná vám dlužím pár písmen na vysvětlenou. A tak to spojím do článku o prvních jarních dnech.

Tenhle článek je takovým mým ventilátorem všech myšlenek, které nutí uzavřít Instagram, zrušit podcast a nafouknout pomyslenou bublinu, ve které si zase budu žít. Žít jen s vámi, kdo to se mnou zle nemyslíte. A třeba zase svými slovy pomáhat těm, kteří ty slova zrovna potřebují číst.

Jestli jsem v minulém článku psala o tom, jak nás všechny vlna koronaviru zasáhla, pak jsem si to možná měla nechat až do dalšího článku. Ale nebojte, tentokrát to nebude jen a pouze o stavem v sobě covidu... mám v sobě totiž konečně i pozitivní náboj.

Rok 2020 nám všem přinesl především velkou dávku opatrnosti a starosti o své okolí. Kolikrát jste oproti loňskému roku použili slovo dezinfekce, rouška nebo strach? Tohle všechno mi vnáší do hlavy myšlenku, že už nic nebude tak, jako dřív.

Můj první fialkový sirup. Já jsem si totiž moc přála dělat taky něco "svýho", co moje maminka ještě nedělala. Protože všechny recepty, bylinky i rady mám od ní. A já si chtěla vytvořit nějakou svou "jarní tradici".

Skoro před měsícem jsem ho ulovila. Letos jsem totiž byla dost odhodlaná, aby mi neutekl. Aneb snažím se být bylinkářkou amatérkou a vypadá to, že se mi to zatím celkem daří.

Asi všichni jsme letošní Velikonoce trávili trochu jinak, než jsme zvyklí. To hlavně kvůli všem opatřením v rámci pandemie. My ale jedeme "své Velikonce" už pár let. A ty volné jarní dny trávíme na dílně.

A je tu další článek z mé interně nazvané kategorie "jak se zabavit v karanténě". Haha.. Tentokrát jsem se vrhla na kuchyň. Tam je totiž ještě pořád co organizovat nebo spíš přeorganizovat.

Čas na fotky

02.04.2020

Ona ta karanténa a čas na sebe má opravdu hodně do sebe. Jako jeden z dalších kroků, které jsem si mohla odškrtnout ze svého "seznamu z karantény" je vyvolání fotek. A nejen to...

Další týden karantény právě startuje. Je pondělí a já se vůbec nedokážu na nic soustředit, pořádně se nastartovat. Vím ale přesně čím to je. Dneska jsem totiž nedodržela svou ranní rutinu.

I když by mi mohlo být teď v tobě karanténové úplně jedno, zda je středa nebo sobota, snažím se to trochu oddělovat. Třeba zrovna tím, jaké jídlo pro nás doma připravím.

© 2021 Na Zápraží, ve vesnici za lesem
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky